Düğün Fotoğrafı Çekme İpuçları

Düğün Fotoğrafı İpuçları

Yaz aylarının gelmesiyle başlayan “düğün mevsimi” ile birçok yakınımdan gelen düğünümüzde fotoğraf çeker misin? Teklifleri aldı başını gitti. Profesyonel bir düğün fotoğrafçısı olmadığımdan ben de düğün fotoğrafı çekme konusunda ayrıntılı bir bilgiye sahip değildim. Kendim için ufak araştırmalar yaparken ulaştığım düğün fotoğrafı çekme incelikleri sizinle de paylaşayım istedim.

 

1.  Bir “Çekilecekler Listesi” Hazırlayın

Düğün Fotoğrafçılığı ile ilgili araştırma yaparken en sık karşılaştığım tavsiye, gelin ve damattan özellikle istedikleri pozlar varsa onları öğrenmekti. Gün içinde, düğün esnasında veya sonrasında istedikleri özel fotoğrafları zamanı geldikçe çekmenin ve unutmamak için yazmanın büyük faydası var. Özellikle aile fotoğraflarında bu konu çok önemli. Ertesi gün fotoğraflara bakarken mutlu çiftimizin gelinin büyük annesiyle fotoğrafın olmadığını görmek çok üzücü olabilir.

2.  Kendinize Bir Aile Fotoğrafı Koordinatörü Ayarlayın

Düğün fotoğrafı çekerken en büyük sıkıntıyı yaratan noktalardan birisi aile fotoğraflarının çekilmesi oluyor. Ortamdaki eğlenceli düğün havası, içilen içkiler, mutlu sohbetler insanları bir araya getirip fotoğraf çekmek için sıkıntı yaratabiliyor. Bu yüzden ya bir aile

3.  Fotoğraf Çekeceğiniz Yerleri Gözlemleyinbüyüğünden ya da iki tarafın da ailesinden birilerini yanınıza alın ve davetlileri organize etmelerini rica edin. Böylece bu işin stresini biraz daha hafifletmiş olursunuz.Eğer imkanınız var ise düğünden birkaç gün önce gidilecek yerleri gözlemleyin, aklınızda fotoğraflar için mekanı da ayarlayın. Eminim ki düğün fotoğrafçılığı işleri olan insanlar bunu yapmıyor ama yapabilirseniz hem kendiniz hem de çift için daha yaratıcı fotoğraflar oluşturabilirsiniz.

4.  Hazırlık!

Düğün fotoğrafı çekerken en önemli tavsiyem hazırlıklı olmanızı söylemek olacak. Hafıza kartlarınız boş, bataryalarınız dolu, aklınızda birden çok fotoğrafın yeri, sırası, zamanı belli olmalı mutlaka. Havanın bozma ihtimaline karşı mutlaka yedek planınız da olsun. Düğün fotoğrafı mı savaş mı belli değil diyorsunuzdur mutlaka ama yalnızca bir kez yaşanan olayları kayıt altına alırken üzerinizde büyük bir sorumluluk oluyor. Hazırlıklı olmanız çok önemli.

5.  Çiftle Önceden Tarzınız Üzerine Konuşun

Evlenecek çifte önceden çektiğiniz fotoğrafları gösterin. Onlardan nasıl fotoğraflar istediklerini öğrenin. Mümkünse beğendikleri fotoğrafları görün ki herkes mutlu ve memnun olsun.

6.  Detaylara Odaklanın

Düğün fotoğrafı çekerken fotoğrafların sonradan bir albüm haline getirileceğini düşündüğümüzde, genel fotoğrafların yanında ayrıntı fotoğrafların çok hoş duracağını düşünebiliriz. Yüzüklerin, ayakkabıların, çiçeklerin, masanın, yiyecek içeceklerin ayrıntı fotoğraflarını çekmeniz çalışmanıza farklı boyutlar katabilir.

7.  Eğlenin

Düğünlerin amacı kutlama, eğlenmedir ve öyle de olmalıdır. İşinizi tabi ki ciddiye alın ama siz de eğlenin ki fotoğrafları çekilen davetliler, akrabalar gerilmesin. İnanın böyle daha güzel ve etkileyici fotoğraflar çekeceksiniz.

Düğün fotoğrafı çekmek kesinlikle çook yorucu bir iş olacak bundan emin olabilirsiniz. Yorulacaksınız ama sonuçları herkesle beraber görünce insanların mutluluğu sizi de mutlu edecek. Sonuçta ortada tarihe geçen değerli bir anı var ve bunu kaydeden, insanların istedikleri zaman tekrar bakacağı kanıtları siz oluşturuyorsunuz. Bu yüzden olur da sizi düğün fotoğrafı çekmeye davet eden akrabalarınız olursa bence mutlaka gidin ve mutluluklarına ortak olun.

1 responses to “Düğün Fotoğrafı Çekme İpuçları

  1. Merhaba ben de amatör bir şekilde Nikon D5200’ümle çekimler yapıyorum. Bu yaz kuzenimin ricasıyla düğün fotoğraflarını ben çekmiştim. Sonrasında gittiğim bir fotoğrafçıda bu konuyu açtığım zaman izinsiz düğün fotoğrafı çekmenin para cezası olduğunu söyledi. İşleri bozulmasın diye söylediği bir yalan da olabilir doğruluğunu araştırmadım ama şehirdeki fotoğrafçılık kulübü veya bu işin resmi makamı neyse onlar ceza kesiyormuş diye duyum aldım. Düğün fotoğrafı çekecek arkadaşların bilgisine sunayım en azından bu konuyu araştırırlarsa beklenmedik sürprizler olmaz.

Yorum bırakın